ترخیص خودرو

ترخیص خودرو

امروز قصد داریم به جنبه های مختلف واردات و ترخیص خودرو از گمرک بپردازیم؛ بنابراین اگر شما هم تحت تاثیر دنیای پر زرق و برق خودروهای خارجی قرار گرفته اید یا میخواهید وارد عرصه تجارت واردات خودرو شوید؛ با ما همراه شوید تا پاسخ سوال های خود در مورد شرایط لازم برای واردات و ترخیص خودرو از گمرک، روند ترخیص خودرو و… را بیابید.

همانطور که گفتیم امروز با روند واردات و ترخیص خودرو از گمرک آشنا خواهیم شد اما قبل از پرداختن به پروسه ترخیص خودرو بیایید نگاهی به میزان سوددهی واردات خودروهای خارجی بیندازیم.

سود واردات و ترخیص خودرو

بازار داغ واردات و ترخیص خودرو ناشی از آپشن های فوق العاده خودروهای خارجی و سوددهی نسبتاً بالای واردات و فروش این خودروها است. اغلب افرادی که برای مصرف شخصی خود اقدام به واردات و ترخیص خودرو می کنند؛ تحت تاثیر امکانات و ایمنی خاص اتومبیل های خارجی هستند اما افرادی که به عنوان تاجر وارد حوزه واردات و ترخیص خودرو شده اند به سوددهی بالای این عرصه دل بسته اند که در این بخش، روی صحبت ما با این گروه است.

افراد برای اینکه از واردات و ترخیص خودرو سود مناسبی ببرند باید جنبه های مختلف این امر را بسنجند. یکی از نکاتی که افراد باید مدنظر داشته باشند این است که معمولاً حاشیه سود واردات خودروهای گران قیمت که خریداران کمتری دارند؛ بیشتر است. شاید عجیب به نظر برسد اما واقعا اینگونه است. در واقع چون خودروهای ارزانتر، متقاضیان بیشتری دارند؛ تجار هم تمایل بیشتری برای واردات و ترخیص این نوع خودروها از خود نشان می دهند؛ بنابراین بازار فروش خودروهای ارزان قیمت خیلی رقابتی است و تجار برای جذب مشتری مجبور می شوند که خودرو را با سود کمتری عرضه کنند اما تعداد خریداران و بالطبع تعداد تجار وارد کننده خودروهای خارجی گران قیمت خیلی کمتر است؛ در نتیجه رقابت نیز کمتر هست و تاجر میتواند با سود بیشتری خودرو را بفروشد. ارزش خودرو هم تاثیر خاصی بر پروسه ترخیص خودرو نمی گذارد و از این بابت هم جای نگرانی نیست.

ترخیص خودرو

موضوع دیگری که میتواند روی میزان سوددهی واردات و ترخیص خودرو اثر بگذارد؛ کشوری است که خودرو از آنجا خریده می شود. خرید از برخی از کشورها منجر به کاهش زمان پروسه واردات و ترخیص کالا می شود اما قیمت خرید خودرو در برخی دیگر از کشورها کمتر است. به عنوان مثال چون امارات متحده عربی به ایران نزدیک است؛ افراد می توانند با صرف زمان نه چندان زیادی اقدام به واردات و ترخیص خودرو از این کشور کنند و در نتیجه سرمایه آنها مدت زمان کمتری می خوابد اما از طرف دیگر قیمت خودرو در امارات نسبت به اروپا بیشتر است ولی پروسه واردات و ترخیص خودرو از کشورهای اروپایی طولانیتر هست. پس فرد باید ببیند که قیمت برایش ارجحیت دارد یا زمان که اصولاً توصیه می شود برای خرید پنج یا تعداد بیشتری خودرو از طریق کشورهای اروپایی و برای خرید کمتر از پنج خودرو از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس اقدام شود.

علاوه بر موارد مذکور عوامل متعددی دیگری بر میزان سود حاصل از واردات و ترخیص خودرو اثر میگذارند که توضیح آنها از حوصله این مطلب خارج است پس اجازه دهید به بحث اصلی مقاله برگردیم. وقتی صحبت از واردات و ترخیص خودرو میشود شاید اولین سوالی که در ذهن فرد نقش میبندد این باشد که آیا هر خودرویی را میتواند وارد کند؟ برای یافتن پاسخ این سوال ادامه مطلب را بخوانید.

طبق قوانین گمرک ایران، واردات و ترخیص هر نوع خودرویی ممکن است؟

خیر، طبق قوانین گمرک ایران، واردات و ترخیص خودرو محدودیت دارد؛ یعنی فقط مجاز به واردات خودروهایی هستید که در لیست خودروهای وارداتی مجاز قرار دارند؛ این لیست از طریق سایت ثبت سفارش قابل دریافت است.

روند واردات و ترخیص خودرو از گمرک

ترخیص خودرو به پروسه ای گفته میشود که طی آن خودرو وارد گمرک شده و سپس اجازه خروج از گمرک را پیدا می کند. اگر فرآیند ترخیص خودرو صورت نگیرد و خودرو به صورت غیرقانونی وارد کشور شود؛ پلاک نخواهد شد.

فرآیند ترخیص خودرو از زمان ثبت سفارش خودرو شروع شده و تا زمان شماره گذاری آن ادامه دارد. پس قدم اول برای واردات و ترخیص خودرو، ثبت سفارش است اما همانطور که گفتیم قبل از ثبت سفارش باید ببینید که خودروی مدنظر در لیست خودروهای وارداتی مجاز قرار دارد یا خیر. اگر مطمئن شدید که خودرو موردنظر اجازه ورود به کشور را دارد؛ باز هم کمی صبور باشید و از فروشگاه مدنظرتان سوال کنید که آیا مدل موردنظرتان دقیقاً با همان شماره شاسی و حجم موتور در فروشگاه موجود هست یا خیر. اگر موجود بود آن وقت اقدام به ثبت سفارش و خرید خودرو کنید.

پس از ثبت سفارش و خرید خودرو باید به نمایندگی خودروسازی مذکور مراجعه کنید و گارانتی خودرو را دریافت نمایید. بعد از اخذ گارانتی میتوانید جهت حمل کالا به نزدیکترین گمرک کشور دست به کار شوید.

دقت داشته باشید که ترخیص کالا فقط در برخی از گمرکهای کشور صورت میگیرد؛ یعنی اگر در نزدیکترین گمرک، ترخیص خودرو قابل انجام نباشد باید خودرو را به یکی از گمرک های مخصوص ترخیص خودرو منتقل کنید. در بین گمرکهای کشور، ترخیص خودرو سواری فقط در گمرکات شهيد رجايي، غرب تهران، جنوب تهران، شهریار، شهيد باهنر، نوشهر ، بندر انزلي، چابهار، بندرامام خميني، بوشهر، اروميه ، سهلان و مشهد انجام میگیرد.

پس از انتقال خودرو به یک گمرک تخصصی ترخیص خودرو باید مدارک لازم اعم از گواهی مبدا، بارنامه، گارانتی خودرو، کارت بازرگانی و… را تحویل داده و روال اداری ترخیص کالا از گمرک را پیگیری کنید.

علاوه بر مدارک مرسوم برای ترخیص کالا، ترخیص خودرو و شماره گذاری آن نیازمند اسنادی است که نشان دهد شخص در ازای وارد کردن یک خودروی خارجی، چهار تا شش خودروی فرسوده را از رده خارج کرده است.

پس از تکمیل و تحویل مدارک و طی تشریفات گمرکی، گمرک مجوز پلاک کردن خودرو را صادر می کند. در این مرحله جهت پلاک کردن خودرو باید به مرکز شماره گذاری خودرو مراجعه کنید.

بعد از پلاک کردن خودرو، مدارک مربوطه را به گمرک تحویل دهید و مجوز ترخیص خودرو از گمرک را دریافت کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *